Prima Primissima: Härtlein Károly jelölése

Elindult az sms-szavazás az idei Príma Primissima Közönségdíjasra. Mesteroktatónkra, Härtlein Károlyra a "14" kód 70/70-77-000 telefonszámra való elküldésével lehet szavazni. 

 

https://www.primaprimissima.hu/elindult-az-sms-szavazas-a-kozonsegdijasra/

 

Oktatói és ismeretterjesztő tevékenységééert Härtlein Károlyt, a BME Fizikai Intézet mesteroktatóját is jelölték az idei Prima Primissima Díjra, a "Magyar Oktatás és Köznevelés" kategóriában. Gratulálunk a jelöléshez!

 

Härtlein Károly 1980-ban a Bánki Donát Gépipari Műszaki Főiskolán szerzett előbb gyártástechnológus-üzemmérnöki, majd gépész műszaki-tanári diplomát. 1990-ben az ELTE-n fizika szakos tanári oklevelét vehette át, azóta vezeti a Műegyetem Fizikai Intézetének Demonstrációs Laboratóriumát, nem tudja elképzelni a fizika tanítását kísérletek nélkül. Több száz kísérletező fizika órát tartott diákoknak és tanároknak, még a határainkon túl is. A szkeptikus mozgalom egyik élharcosa. 2005-ben az ő javaslatára, akkor még egyetlen helyszínen, a Műegyetem Fizikai Intézetében tartották az első Kutatók Éjszakáját. Sok, fizikát népszerűsítő TV műsorban szerepelt, ezek közül a Brutális Fizika című sorozat volt a legsikeresebb.

 

Hír a díj honlapján: https://www.primaprimissima.hu/a-prima-primissima-dij-2022-es-jeloltjei/

 

Hír a bme.hu portálon: https://www.bme.hu/hirek/20221005/Prima_Primissima_jeloltek_a_Muegyetemrol