Állásajánlatok

Egyetemi docens

Téma: 
Felületfizika és alkalmazott anyagtudomány terület
Tanszék/egység: 
Atomfizika Tanszék
Határidő: 
2018. 04. 10
Leírás: 
Felületfizika és alkalmazott anyagtudomány terület kutatása; Hazai és nemzetközi pályázatok és ipari együttműködések elnyerése, témavezetése; A Felületfizika Laboratórium analitikai méréseinek fejlesztése; BSc, MSc és PhD hallgatók témavezetése; Fizika, Felületfizika tárgyak oktatása mérnök és fizikus hallgatók számára; Hallgatói laboratóriumi mérések fejlesztése és laboratóriumi oktatás;

Egyetemi docens

Téma: 
Optikai méréstechnika terület
Tanszék/egység: 
Atomfizika Tanszék
Határidő: 
2018. 04. 10
Leírás: 
Optikai méréstechnika terület kutatása, Hazai és nemzetközi pályázatok és ipari együttműködések elnyerése, témavezetése, Az Optikai Laboratórium lézeres, spektroszkópiai és optikai méréseinek fejlesztése, BSc, MSc és PhD hallgatók témavezetése, Fizika, Spektroszkópia tárgyak oktatása mérnök és fizikus hallgatók számára, Hallgatói laboratóriumi mérések fejlesztése és laboratóriumi oktatás

Posztdoktori kutató

Téma: 
Elméleti szilárdtestfizika terület
Tanszék/egység: 
Egzotikus kvantum fázisok csoport
Leírás: 
  1. Numerikus számítások erősen korrelált kvantumrendszerekben (tenzor-hálózat, NRG, DMRG, DMFT). Témavezetők: Zaránd Gergely és Legeza Örs.
  2. Kvantum számitások topologikus szupravezetőkkel és/vagy topologikus hibajavító módszerekkel. Témavezető: Pályi András.
  3. Nemegyensúlyi fizika és egzotikus kvantumállapotok korrelált hidegatomos és mezoszkopikus rendszerekben. Témavezető: Zaránd Gergely.
  4. Dinamika statisztikus kvantumtérelméletben. Témavezető: Takács Gábor.
Részletes leírás: