Nobel-díjas kísérletek

A BME Fizikai Intézete idén is megrendezi a „Nobel-díjas kísérletek középiskolásoknak” című mérési szakkört, melyre első sorban 12., de 11. és 10. évfolyamos középiskolás diákokat is várunk. A résztvevők modern, Nobel-díjakhoz kapcsolódó témákban végezhetnek kísérleteket saját kezükkel: vizsgálhatnak atomi méretű szerkezeteket, szupravezető anyagokat, készíthetnek hologramot, tanulmányozhatják a folyadékkristály kijelzők működési elvét, kísérletezhetnek lézerekkel vagy akár egy atomreaktorral.

 
A szakkör idén két módon kerül megrendezésre: a hagyományos módon két októberi pénteken várjuk a közelről érkezőket, míg a távolról jövőknek egy őszi szünet alatti kétnapos alkalmat szervezünk. A hagyományos mérési szakkör időpontjai: 2018. október 5-én és október 26-án du. 3 órától. A kétnapos alkalom október 29. hétfő délután és 30. kedd délelőtt kerül megrendezésre, amikor szintén két mérésen vehetsz részt.
 
A hagyományos mérésekre legkésőbb az adott alkalom előtt 2 nappal kell jelentkezni, a kétnapos alkalomra október 22. éjfélig várunk jelentkezőket.
 
A szakkör ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.
 
További részletek illetve a regisztrációs felület a megújult honlapunkon, a http://felvi.physics.bme.hu/nobeldijas linken érhetők el.
 
A felmerülő kérdésekkel a szakkör szervezőjéhez, Fülöp Bálinthoz lehet fordulni a fulop.balint@mail.bme.hu címen.